- Blog
- Webdesign (18)
- Optimalisatie (15)
- Internet (19)
- Social media (7)
- SEO (21)
- Hulp nodig? (2)
- CMS (7)
- In de pers (4)
- Vcreations (25)
- Webhosting (20)
- Nieuwsbrief (1)
- Portfolio (19)
- Vergelijker (3)
Goedgevonden website
Hoe kan ik mijn website optimaliseren? Er kunnen altijd aanpassingen gedaan worden voor een goedgevonden website. Hoe dan? Door website optimalisatie, u heeft er vast wel eens over gehoord. Maar wat houdt het eigenlijk precies in? Dat zullen wij u zo goed mogelijk proberen uit te leggen. In één zin verwoord: website optimalisatie staat voor alle werkzaamheden die nodig zijn om goed gevonden te worden in zoekmachines. Wellicht heeft u een website die niet scoort naar wens en te weinig conversie levert. Dan is de vraag natuurlijk: hoe kan ik mijn website verbeteren? Het optimaliseren van de website is dan een logische keuze. Of bent u van plan om een website te starten? Ook dan is het handig om te weten wat website optimalisatie is. Wij zullen u in ieder geval alvast een beetje op weg helpen met wat handige tips.
Tips: website optimaliseren?
Een analyse naar drie factoren
Wanneer u een (toekomstige) website eigenaar bent, dan zijn grofweg drie factoren belangrijk voor een goedgevonden website:
- De functionaliteit
- Het gebruiksgemak
- De vindbaarheid
Natuurlijk kan dit lijstje veel verder en dieper uitgebreid worden, maar deze punten kunt u als algemene checklist gebruiken. Vooral als u al een website heeft en deze meer verkeer/bezoekersaantallen kan gebruiken; analyseer dan of deze drie kern factoren goed geïmplementeerd zijn.
1. Controleer de basis functionaliteiten
De basis van uw website
De eerste factor die wij bespreken is de functionaliteit, de basis van de website. Wij zullen een aantal vragen geven die hierbij van belang zijn. Het lijken open deur vragen, maar toch gaat het hier al vaak mis. Denk aan vragen als: werkt uw website naar behoren? Werken alle webpagina’s en doen uw links het? Wordt uw landingspagina snel geladen? Is uw website responsive? Werken alle functies van het invulformulier? Stuk voor stuk belangrijke vragen om te checken, helemaal als u een goed geoptimaliseerde website wilt hebben. Daarnaast is het hebben van een overzichtelijk CMS systeem onmisbaar om de nodige aanpassingen te kunnen doen voor uw website. Denk aan een CMS waarbij het aanpassen van items soepel gaat met beschikbare opties voor SEO. Het beheren van uw website is natuurlijk een stuk makkelijker als het CMS gebruiksvriendelijk is.
2. Het gebruiksgemak checken
Hoe gebruiksvriendelijk is uw website?
Wat leidt naar de tweede factor: het gebruiksgemak. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw bezoekers. Hierbij moet u denken aan de duidelijkheid van de informatie die op uw website staat. Zoals het woordgebruik en schrijfstijl. Is deze aangepast aan de doelgroep? Het draait niet alleen om hoe het geschreven is, maar ook of het op een fijne manier vormgegeven is. Bijvoorbeeld een goed leesbare lettertype, het kleurgebruik en de wijze waarop er gemaakt wordt van kolommen. Een overzichtelijke en logische navigatiestructuur vergroot ook de gebruiksvriendelijkheid van de website. Een simpele manier om het gebruiksgemak snel te testen? Vraag bijvoorbeeld aan familie en vrienden hoe zij de website ervaren. Tot slot bespreken wij: de vindbaarheid.
3. Gebruik de juiste keywords
Vindbaarbeid website verbeteren
Een onderdeel van website optimalisatie is zoekmachine optimalisatie. Grote kans dat de meeste bezoekers van uw website via een zoekmachine bij u terecht gekomen zijn. Vindbaarheid website verbeteren? Hiervoor is zoekwoorden onderzoek noodzakelijk, op die manier komt u erachter welke zoektermen belangrijk zijn. Vervolgens moeten deze natuurlijk goed verwerkt worden in de content. Het ligt nog iets ingewikkelder dan dat helaas, de concurrent wil ook gevonden worden op dezelfde zoekwoorden meestal. Wat betekent dat u waarschijnlijk flink moet gaan betalen voor de zoekwoorden om hoger in de zoekresultaten te komen dan de concurrent. Gelukkig is er nog een andere optie die uw geld bespaart. U hoeft niet per se te kiezen voor de meest populaire zoekwoorden voor een goedgevonden website; er zijn minder populaire zoekwoorden die in theorie minder traffic zullen genereren. Maar juist daardoor kunt u met die termen hoog scoren in Google. Zeker het proberen waard dus.
Wilt u een goedgevonden website maar vindt u het allemaal maar lastig? Laat het ons weten; wij helpen u graag verder!
Ook interessant:
- Conversie optimalisatie Elke website heeft een doel. Wat dat doel ook is, u wilt met uw website bepaalde acties uitlokken om dit doel te kunnen bereiken. Bestellingen plaatsen, ..
- DDoS aanval bescherming In de digitale wereld een bekend fenomeen: een DDoS aanval. Ook Vcreations wordt regelmatig aangevallen, gelukkig hebben wij DDoS aanval bescherming. Een..
- Webdesign trends 2016 Responsive webdesign was in 2015 al booming. De webdesign trends 2016 blijven gefocust op optimale functionaliteit; ook bij kleine smartphone en tablet s..
- Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
- Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
- Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
- Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..
Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
Nieuw!StartPlatform.com